Sodelujemo

BILI SMO NA NOČI MODRIJANOV V CELJU

Agencija Media butik je tudi letos peljala avtobus ljubiteljev domače glasbe na Noč Modrijanov v Celje. Imeli smo se lepo in uživali v čudovitem programu, ki so ga pripravili Blaž, Rok, Franjo in Peter. 

Objavljamo uradno sporočilo organizatorjev koncerta:

Skozi svetopisemsko zgodbo o stvarjenju sveta so nas letos Modrijani na svoji Noči popeljali v spektakel, s katerim bi se ponašal vsak veliki evropski oder. Kot so Modrijani napovedovali in obljubili, je letošnja Noč bila povsem drugačna od minulih, a znova navdušujoča kot vse Noči doslej. Več kot tisoč nastopajočih iz vseh koncev Slovenije je na Noči Modrijanov 2016, podnaslovljeni Življenje je ljubezen, navdušilo nabito polno celjsko dvorano Zlatorog. Šest tisoč obiskovalcev je nocoj uživalo, pogosto osupnilo in vneto sodelovalo ob nastopih glasbenikov, plesalcev, čarodeja Sam Sebastiana, recitatorjev, ...Prek videoposnetka so spregovorili predsednik Slovenije Borut Pahor in vrhunski slovenski športniki Anže Kopitar, Iztok Čop, Dejan Zavec, Tina Trstenjak in Tim Gajser. »Slovence nas v dobrem najbolj povežeta glasba in šport,« je po prvem večeru dejal pevec Modrijanov Blaž Švab.

Kako raznoliki smo, niso pripovedovale samo glasbene zgodbe, ki so bile prepletene v venčke slovenskih zabavnih in narodno zabavnih uspešnic - pa tudi povsem novih skladb, temveč tudi ustvarjalci prireditve sami. Skozi večer nas je vodila slepa deklica Mia Koritnik, pesem Mlade oči (nosilci Modrijani in Kvatropirci z zborom) so v celoti izvedli tudi v znakovnem jeziku za gluhe, priredbo uspešnice Modrijanov Moja (Mia) v španščino so spremljali plesalka na vozičku (Barbara Šamperl s soplesalcem Klemnom Pirmanom) in glasbenik Arel Cubria, rojen na Kubi, zdaj živeč v Londonu.

Na odru so se ob Modrijanih zvrstili slovenski pevci vseh generacij in raznolikih zvrsti (od Alfija Nipiča do Nine Pušlar in mnogi še mlajši), vrhunski instrumentalisti (Bor Zuljan, kitara, Ajda Pušaver, violina, Jože Burnik, klavirska harmonika, Sašo Debelec, piščali, Sara Briški - Raiven, harfa), najboljši slovenski glasbeni sestavi (Policijski orkester, Orkester Slovenske vojske, Ansambel Franca Miheliča, Kingston, Fantje s Praprotna …), pa tudi živali. Sedemdeset najmlajših iz glasbenih šol Celje in Žalec je Modrijanom ritem dajalo v njihovi skladbi Me imaš še sploh kaj rada in tako slovenskemu občinstvu predstavilo t. i. The Cup Song. Glasbo za imenitno (premierno izvedeno) uvodno in zaključno pesem Kam bo življenje odšlo? je napisal Matjaž Vlašič, izvedel pa jo je kar petsto članski Zbor Gimnazije Celje Center.Glasbene točke je skupaj spremljalo tristo plesalcev (od akrobatskih plesalcev do izraznega plesa, folklore, plesalci irskih plesov, show dance-a …). Kar dvesto poročenih Slovencev je na odru zaplesalo v poročnih oblačilih.

Oder Noči Modrijanov 2016 je bil prava paša za oči: z vodometi in vodnimi površinami, na katerih so plesali, dežjem, ki je padal med glasbenimi točkami, z ledenim plesnim podijem za vrhunsko umetnostno drsalko Dašo Grm. Za izvedbo Noči Modrijanov je skrbelo petnajst produkcijskih ekip (okrog 130 ljudi), z režiserjem Marjanom Kučejem (izrisal je tudi sceno), producentom Smiljanom Greifom in glasbenim producentom Martinom Juhartom. Avtorji prireditve so Modrijani, ki so poskrbeli tudi za scenarij.

Na prireditev so se pripravljali dve leti, od zadnje Noči Modrijanov. Najbolj intenzivno so priprave potekale zadnje mesece. Franjo Oset, Modrijani: »Zadnjih petdeset dni smo vadili, vadili … skoraj vsak dan po več ur, tudi po dvanajst. Vmes pa se je rodil še moj sin Gabriel (nasmeh).« »Bilo je res dokaj naporno,« je pridal Modrijan Peter Oset. »A na srečo je bilo tudi zelo zabavno, saj smo se pol časa napornih vaj tudi presmejali.«

Prireditev so posneli za televizijsko predvajanje, ki bo v začetku prihodnjega leta na RTV SLO.

 

 

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Novo v Media butiku:

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNEGA KOLESA z opremo (ključavnica, čelada, polnilec baterije in nosilca za prevoz kolesa z montažo na vlečno kljuko). Rezervacije in informacije na 051 697 737.

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016