Sodelujemo

10. Jerbas domačih napolnil dvorano in srca obiskovalcev

Telovadnica OŠ Poljane je bila zadnjo nedeljo pred Božičem napolnjena z domačo glasbo željnimi obiskovalci. Ti so v Poljansko dolino prišli iz različnih koncev Gorenjske, saj se je glas o Jerbasu domačih že davno razširil preko občinskih meja. Agencija Media butik, ki v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane pripravlja božični koncert Jerbas domačih, je tako uspešno spravila pod streho že deseto prireditev.

Rdeča nit letošnjega Jerbasa domačih je bila Cvetje v jeseni, saj prav letos mineva 100 let od nastanka te znane povesti poljanskega rojaka dr. Ivana Tavčarja. Tončka Oblak, ki že vsa leta skrbi za vezne tekste v poljanskem narečju, je postavila lik Danijela, ki je srečo iskal tudi v Ameriki, a je ni našel in postal berač, v današnji čas. Odpravljal se je proti Blegošu, ko je na poti srečal planinko, s katero sta obdelala različne teme iz vsakdanjega življenja in požela veliko smeha v dvorani. Glavni vlogi sta odigrala domačina Olga Šubic in Miha Gantar. Za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli Dejan Praprotnik, ki nas je tudi s citrami popeljal v čas Cvetja v jeseni, Donačka izpod Štajerskega Triglava se je predstavila v novi zasedbi, dobro voljo in praznično vzdušje so trosili med ljudi tudi Hozentregarji. V Poljanski dolini je zelo priljubljen Ansambel Banovšek, ki veliko igra na različnih porokah in obletnicah. Uvod v najdaljšo noč v letu so nam s skladbo Polnoč zvoni pripravili veseliSVATJE, ki bodo sicer delavno silvestrovali na Gorenjski plaži v Tržiču. Čez polanske griče so nas s pesmijo popeljali domačini Raubarji, ki so napovedali samostojni koncert ob izidi zgoščenke v mesecu januarju. Osrednji gostje jubilejnega Jerbasa domačih pa so bili Prifarski muzikanti, ki so že s prvimi toni ljudske pesmi Mlinarca, razvneli obiskovalce.

»Deset let, deset uspešnih zgodb Jerbasa domačih,« je povedal Boštjan Avsec, direktor Agencije Media butik, ki ima vse vajeti prireditve v rokah. »Kolikor časa nas boste v takem številu podpirali in obiskovali prireditev, se bomo tudi mi trudili, da pripravimo lepe zgodbe in na oder telovadnice v Poljanah pripeljemo zveneča imena slovenske narodno-zabavne glasbe.«

Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas – Poljane, ki je gostil poslanca v Državnem zboru Žana Mahniča, načelnika generalštaba Slovenske vojske generalmajorja dr. Andreja Ostermana ter župana sosednjih občin Železniki in Medvode, Antona Luznarja in Nejca Smoleta, je izrazil navdušenje nad prireditvijo, ki časti slovensko narodno-zabavno glasbo, ki je je žal  v slovenskih medijih premalo slišati.

Generalni pokrovitelj Jerbasa domačih je Tigrad d.o.o. iz Logatca, specializirano podjetje za izvedbo vseh vrst gradbenih del in prevozov razsutih in paletnih tovorov v domačem in mednarodnem prometu, med drugim tudi nenevarnih odpadkov vseh vrst.  Zlata pokrovitelja sta Avto Lušina d.o.o. iz Gosteč pri Škofji Loki, salon vozil in pooblaščeni serviser vozil Hyundai in Suzuki in Gajles iz Tržiča, ki vam nudi naravno  toplino v vašem domu. 

Pokrovitelji so podjetja: Policom, Dolenc d.o.o., Transles d.o.o, Mebor, Adriatic Slovenica, Sečnik transport d.o.o., Jejlar transport, Dom trade, Adacta plus in samostojni podjetniki: Pričaraj.si Marko Šubic, Mizarstvo Markelj Markelj Nikolaj (www.markelj.com), Klemenčič Jakob prevozništvo Lija, Avto Help Igor Zupanc s.p., Gradbena mehanizacija Oblak Janez s.p. ,Prosmer Robert Janša, Izkopi in prevozi Janez Bradeško, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Edo s.p., Strojno ključavničarstvo Simon Jeram, Kozmetični salon Urška Oblak, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Roman s.p.,  TGM VIC Jure Bernik in Kmetija Pr'Petelin – Roman Bogataj.

 

Donatorji prireditve so podjetja: Topos Hotavlje, ALpeng, Ravnikar Potokar, Ines in gostilna Na Vidmu. Medijska pokrovitelja  sta Radio Sora in Narodnjak.si. Vsem iskrena hvala.

 

V Agenciji Media butik skrbimo za domačo glasbo na slovenskih odrih in novo uspešno zgodbo pišemo že to soboto, 23. decembra 2017, ob 20. uri v Športni dvorani Trata, kjer v sodelovanju s Kulturnim društvom Simba iz Svetega Duha pripravljamo Zimsko pravljico. Koncert Ansambla Saša Avsenika in Slovenskega okteta je že razprodan.

 

 

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Media butik napoveduje:

15. november 2018 - Nemogoče je ne-komunicirati - Ljudska univerza Tržič- trening javnega nastopanja

20. november 2018 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Biotehniški center Naklo - trening javnega nastopanja

22. november 2018 - Nemogoče je ne-komunicirati - Ljudska univerza Tržič- trening javnega nastopanja

24. november 2018 - Dobrodelni koncert STOPIMO SKUPAJ za prizadete v poplavah v občini Tržič - izvedba

27. november 2018 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Biotehniški center Naklo - trening javnega nastopanja

29. november 2018 - Nemogoče je ne-komunicirati - Ljudska univerza Tržič- trening javnega nastopanja

4. december 2018 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Biotehniški center Naklo - trening javnega nastopanja

15. december 2018 - Koncert PRIFARSKIH MUZIKANTOV in evrovizijskega zbora leta CARMEN MANET - Športna dvorana Trata - Škofja Loka - organizacija

23. december 2018 - Jerbas domačih Poljane - organizacija

5. februar 2019 - Celi, od glave do pete - tečaj javnega nastopanja za Mars Venus Ljubljana

5. marec 2019 - Celi, od glave do pete - tečaj javnega nastopanja za Mars Venus Ljubljana

7. marec 2019 - Ženski večer - Obrtna zbornica Slovenije - povezovanje programa

19. marec 2019 - Celi, od glave do pete - tečaj javnega nastopanja za Mars Venus Ljubljana

2. april 2019 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Obrtna zbornica Slovenije - trening javnega nastopanja

9. april 2019 -Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Obrtna zbornica Slovenije - trening javnega nastopanja

16. april 2019 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Obrtna zbornica Slovenije - trening javnega nastopanja

23. april 2019 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Obrtna zbornica Slovenije - trening javnega nastopanja

30. april 2019 - Govorim z žarom in z veseljem javno nastopam - Obrtna zbornica Slovenije - trening javnega nastopanja

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016