Sodelujemo

Dalmatinski Rolling Stonesi in ptujska Skala navdušili Gorenjsko

Agencija Media butik je v soboto, 19. maja zvečer v dvorani Biotehniškega centra Naklo pripravila Dalmatinski večer.

»Po dveh uspešno izvedenih dalmatinskih koncertih v okviru tridnevne prireditve Vikend zabave, ki smo jo deset let organizirali v Preddvoru, smo tokrat sploh prvič pripravili prireditev v tej dvorani. Vzdušje, ki sta ga pripravili klapi Maslina in Skala je bilo izjemno, triurni program z najlepšimi dalmatinskimi pesmimi je navdušil obiskovalce,« je  misli po koncertu strnil Boštjan Avsec, direktor Agencije Media butik.

Prvi del koncerta je bil v znamenju domače klape Skala s Ptuja, ki na glasbenih odrih nastopa dve leti, ima vsaj dve veliki uspešnici Tri dni sem ljubil in Mala barka, fantje pa so izdali tudi eno zgoščenko. Zanimanja za njihovo prepevanje je veliko, spogledujejo se tudi z nastopi v Dalmaciji. V soboto pa so imeli sploh prvi nastop na Gorenjskem in na odru stali s svojimi velikimi vzorniki. »Vsako srečanje z glasbeniki je nekaj posebnega. Klapa Skala pa je imela srečo, da si je s klapo Maslina že v samem začetku delovanja večkrat delila oder. Večkrat sem se spraševal, kako bodo ti glasbeni velikani odreagirali na neko mlado in celo slovensko klapo, a moram reči, da se odlično ujamemo in imamo krasen prijateljski odnos. Je pa to za nas velika čast, da se lahko srečamo z nekom, ki je pionir  tega petja,« je po nastopu povedal Vlado Cverle iz klape Skala. In dodal, da »Slovenci smo znani po večglasnem moškem petju in če ga stkemo v niti mediteranske pesmi ni prav nič narobe, če tudi pri nas kakšna klapa zapoje po dalmatinsko, nenazadnje imamo tudi v Sloveniji del mediteranskega podnebja.«

Izjemno energijo pa vedno znova na oder prinesejo člani klape Maslina iz Šibenika, ki velja za eno najboljših klap. Odlični promotorji Dalmacije so se predstavili s svojimi največjimi uspešnicami in obiskovalcem v dvorani popihali na dušo tudi z Avsenikovo Slovenija od kod lepote tvoje in Slakovo V dolini tihi. Dalmatinskim Rolling Stonesom, kot jim radi pravijo, leta ne pridejo do živega. Že desetletja z istim žarom, predanostjo in navdušenjem pripovedujejo najlepše ljubezenske zgodbe skozi dalmatinsko pesem, ki večinoma opeva različne ljudi in stvari, ki nam bogatijo življenje.

Zlati pokrovitelji koncerta so bili: Gajles iz Tržiča, ki poskrbi za naravno toplino v vašem domu, Avto hiša Lušina iz Gosteč pri Škofji Loki – prodajalec in serviser vozil Hyundai in Suzuki in Penzion Zaplata iz Tupalič, ki vsako leto poskrbi za ugodno počutje in mirno spanje glasbenih gostov iz Dalmacije. Organizator koncerta, Agencija Media butik, se iskreno zahvaljuje tudi vsem ostalim sponzorjem, donatorjem in medijskim pokroviteljem.

Sponzorji so: Zavarovalnica Adriatic Slovenica PE Kranj, Elektro Gorenjska, Vrtnarstvo Škofic z Ilovke, CMC Galvanika Lesce, Cenilstvo Stopar Jože, Mesarstvo Tišlr Podbrezje, Čistilnica, šivalnica in pralnica Šengar, KGZ Sloga Kranj, Kmetijska mehanizacija Euroglobetrade Voklo, Gradbena mehanizacija Roblek Franc iz Bašlja, Venera shop, Mebor Železniki, Avto help – Igor Zupanc s.p., Računovodski servis Veldrona, Talisman iz Bobovka in Dom sistemi Kranj. Donatorji so: Planing biro Kranj, Elektro Pangeršič in Mlin transport iz Podbrezij. Medijski pokrovitelji: Gorenjski glas, Radio Gorenc in Radio Sora. Zahvaljujemo se: PGD Naklo, Interspar Kranj, Qlandia Kranj in prodajnim mestom vstopnic Restavracijam Bolero Naklo in Firbc okn Tržič, KGZ Sloga Kranj in kava baru na Bencinskem servisu OMV Škofja Loka. 

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Novo v Media butiku:

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNEGA KOLESA z opremo (ključavnica, čelada, polnilec baterije in nosilca za prevoz kolesa z montažo na vlečno kljuko). Rezervacije in informacije na 051 697 737.

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016