Sodelujemo

V Jerbasu domačih navade okrog božiča v Poljanski dolini

 

»Bošč u našm konc« je bila rdeča nit letošnjega, že 12. božičnega koncerta Jerbas domačih, ki ga zadnjo nedeljo pred božičem v telovadnici OŠ Poljane pripravlja Agencija Media butik v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane.  

Himno Poljanske doline – Cvetje v jeseni, s katero se prireditev vsako leto začne, je tokrat na citre zaigrala Cita Galič, ki se ji je kasneje na odru z orglicami pridružil tudi mož Jože. Domače kraje je tokrat zastopal Ansambel dveh dolin, ki se že lahko pohvali s festivalsko nagrado, občinstvo pa ga je tudi tokrat lepo sprejelo in nagradilo z močnim aplavzom. S primorsko-notranjskega konca so na odru Jerbasa domačih z odličnim štiri glasnim petjem nastopili člana Ansambla TIK-TAK. S taxijem pa so v deževnem decembrskem dnevu morsko pravljico v polka različici zaigrali člani Topliške pomladi. Vsebinsko bogato in hudomušno vezno besedilo je tudi letos napisala Tončka Oblak. Medtem ko sta Olga Šubic in Ela Tavčar za krušno pečjo razpredali o običajih okrog božiča v Poljanski dolini in vonju, ki prevzema domove ob peki kruha in potice, so se na nastop pripravljali člani ansambla Zarja iz Tržiča, ki so prave mamine peke iz krušne peči še vedno deležni pred vsakimi prazniki. Iz Fare v Kostelu so dobro voljo, kljub temu, da je ena njihova pevka Maja Mišmaš ostala doma, prinesli člani Tamburaške skupine Dupljak, ki je pred kratkim praznovala 20. letnico delovanja. Vrhunec večera pa je bil nastop ansambla Spev, ki več kot uspešno stopa po Slakovi poti. Predstavili so se v daljšem programu, v katerem so prepričali z večglasnim petjem, spravili polno dvorano obiskovalcev na noge ob prepevanju venčka Slakovih in na koncu družno s preostalimi muzikanti zapeli še Sveto noč, ki ob prihajajočih praznikih posebej lepo zazveni.  

»Jerbas domačih je prireditev, ki ohranja domačnost, navade in običaje Poljanske doline,« je bil jasen Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas – Poljane, ki je poleg Žana Mahniča, poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije obiskovalkam in obiskovalcem voščil miru in veselja ob božično-novoletnih praznikih in ponosa ob dnevu samostojnosti in enotnosti.  

»Za nami je že dvanajst Jerbasov domačih. Iskrena hvala vsem, ki ga zvesto obiskujejo in vsem nastopajočim, ki ga bogatijo s svojim programom,« je ob koncu uspešnega delovnega leta povedal Boštjan Avsec, direktor Agencije Media butik, ki tudi za prihodnje leto napoveduje več večjih koncertov po širni Gorenjski.   

Zlati pokrovitelji Jerbasa domačih so: Avto Lušina d.o.o. iz Gosteč pri Škofji Loki, salon vozil in pooblaščeni serviser vozil Hyundai in Suzuki , Gajles  iz Tržiča, ki vam nudi, preverjeno, naravno  toplino v vašem domu in Polycom Škofja Loka d.o.o., uveljavljen in zanesljiv partner na področju celovitih razvojnih rešitev v avtomobilski in drugih industrijah s sedežem v Dobju.

Pokrovitelji so podjetja: Dolenc d.o.o. – nizke gradnje in betonarna Škofja Loka, Agencija Čelik – zavarovalniško zastopanje Škofja Loka, Mebor – izdelava tračnih žag in celostnih žagalnih linij iz Železnikov, sedežne garniture Milax iz Homca , Les3 Plus iz Kranja, SGP Zidgrad iz Idrije, Venerashop iz Kranja, gradbeno in trgovsko podjetje Hip plus iz Vač, Sečnik transport iz Zminca, Dom trade Žabnica, Jejlar transport iz Delnic,  Adacta plus iz Škofje Loke in Habjan transport iz Škofje Loke ter

samostojni podjetniki: Gradbena mehanizacija Oblak Janez, Klemenčič Jakob prevozništvo Lija, Avto Help Igor Zupanc,  Prosmer Robert Janša, Izkopi in prevozi Janez Bradeško iz Zadobja, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Edo iz Zakobiljka , Strojno ključavničarstvo Simon Jeram iz Podgore, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Roman iz Mavčič, Vrtnarstvo Škofic z Ilovke, Kmetija Pr'Petelin z Gorenjega Brda in Trgovina Tinček , spletna trgovina Pričaraj.si in picerija Marko Polo s Trebije.   

Donatorji prireditve so podjetja: Topos Hotavlje, Ines Škofja Loka, Gradnje Žveplan Celje in gostilna Na Vidmu Poljane.  

Medijski pokrovitelj je Radio Sora. Vsem iskrena hvala.

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Novo v Media butiku:

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNEGA KOLESA z opremo (ključavnica, čelada, polnilec baterije in nosilca za prevoz kolesa z montažo na vlečno kljuko). Rezervacije in informacije na 051 697 737.

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016