Sodelujemo

10. Jerbas domačih napolnil dvorano in srca obiskovalcev

Telovadnica OŠ Poljane je bila zadnjo nedeljo pred Božičem napolnjena z domačo glasbo željnimi obiskovalci. Ti so v Poljansko dolino prišli iz različnih koncev Gorenjske, saj se je glas o Jerbasu domačih že davno razširil preko občinskih meja. Agencija Media butik, ki v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane pripravlja božični koncert Jerbas domačih, je tako uspešno spravila pod streho že deseto prireditev.

Rdeča nit letošnjega Jerbasa domačih je bila Cvetje v jeseni, saj prav letos mineva 100 let od nastanka te znane povesti poljanskega rojaka dr. Ivana Tavčarja. Tončka Oblak, ki že vsa leta skrbi za vezne tekste v poljanskem narečju, je postavila lik Danijela, ki je srečo iskal tudi v Ameriki, a je ni našel in postal berač, v današnji čas. Odpravljal se je proti Blegošu, ko je na poti srečal planinko, s katero sta obdelala različne teme iz vsakdanjega življenja in požela veliko smeha v dvorani. Glavni vlogi sta odigrala domačina Olga Šubic in Miha Gantar. Za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli Dejan Praprotnik, ki nas je tudi s citrami popeljal v čas Cvetja v jeseni, Donačka izpod Štajerskega Triglava se je predstavila v novi zasedbi, dobro voljo in praznično vzdušje so trosili med ljudi tudi Hozentregarji. V Poljanski dolini je zelo priljubljen Ansambel Banovšek, ki veliko igra na različnih porokah in obletnicah. Uvod v najdaljšo noč v letu so nam s skladbo Polnoč zvoni pripravili veseliSVATJE, ki bodo sicer delavno silvestrovali na Gorenjski plaži v Tržiču. Čez polanske griče so nas s pesmijo popeljali domačini Raubarji, ki so napovedali samostojni koncert ob izidi zgoščenke v mesecu januarju. Osrednji gostje jubilejnega Jerbasa domačih pa so bili Prifarski muzikanti, ki so že s prvimi toni ljudske pesmi Mlinarca, razvneli obiskovalce.

»Deset let, deset uspešnih zgodb Jerbasa domačih,« je povedal Boštjan Avsec, direktor Agencije Media butik, ki ima vse vajeti prireditve v rokah. »Kolikor časa nas boste v takem številu podpirali in obiskovali prireditev, se bomo tudi mi trudili, da pripravimo lepe zgodbe in na oder telovadnice v Poljanah pripeljemo zveneča imena slovenske narodno-zabavne glasbe.«

Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas – Poljane, ki je gostil poslanca v Državnem zboru Žana Mahniča, načelnika generalštaba Slovenske vojske generalmajorja dr. Andreja Ostermana ter župana sosednjih občin Železniki in Medvode, Antona Luznarja in Nejca Smoleta, je izrazil navdušenje nad prireditvijo, ki časti slovensko narodno-zabavno glasbo, ki je je žal  v slovenskih medijih premalo slišati.

Generalni pokrovitelj Jerbasa domačih je Tigrad d.o.o. iz Logatca, specializirano podjetje za izvedbo vseh vrst gradbenih del in prevozov razsutih in paletnih tovorov v domačem in mednarodnem prometu, med drugim tudi nenevarnih odpadkov vseh vrst.  Zlata pokrovitelja sta Avto Lušina d.o.o. iz Gosteč pri Škofji Loki, salon vozil in pooblaščeni serviser vozil Hyundai in Suzuki in Gajles iz Tržiča, ki vam nudi naravno  toplino v vašem domu. 

Pokrovitelji so podjetja: Policom, Dolenc d.o.o., Transles d.o.o, Mebor, Adriatic Slovenica, Sečnik transport d.o.o., Jejlar transport, Dom trade, Adacta plus in samostojni podjetniki: Pričaraj.si Marko Šubic, Mizarstvo Markelj Markelj Nikolaj (www.markelj.com), Klemenčič Jakob prevozništvo Lija, Avto Help Igor Zupanc s.p., Gradbena mehanizacija Oblak Janez s.p. ,Prosmer Robert Janša, Izkopi in prevozi Janez Bradeško, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Edo s.p., Strojno ključavničarstvo Simon Jeram, Kozmetični salon Urška Oblak, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Roman s.p.,  TGM VIC Jure Bernik in Kmetija Pr'Petelin – Roman Bogataj.

 

Donatorji prireditve so podjetja: Topos Hotavlje, ALpeng, Ravnikar Potokar, Ines in gostilna Na Vidmu. Medijska pokrovitelja  sta Radio Sora in Narodnjak.si. Vsem iskrena hvala.

 

V Agenciji Media butik skrbimo za domačo glasbo na slovenskih odrih in novo uspešno zgodbo pišemo že to soboto, 23. decembra 2017, ob 20. uri v Športni dvorani Trata, kjer v sodelovanju s Kulturnim društvom Simba iz Svetega Duha pripravljamo Zimsko pravljico. Koncert Ansambla Saša Avsenika in Slovenskega okteta je že razprodan.

 

 

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Novo v Media butiku:

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNEGA KOLESA z opremo (ključavnica, čelada, polnilec baterije in nosilca za prevoz kolesa z montažo na vlečno kljuko). Rezervacije in informacije na 051 697 737.

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016