Sodelujemo

Z možvajnem za pečjo napolnili že 11. Jerbas domačih v Poljanah

Kar nekaj bi manjkalo, če zadnje nedelje pred božičem ne bi bilo božičnega koncerta Jerbas domačih v Poljanah. Agencija Media butik se v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane nanj vsako leto skrbno pripravi. Včeraj je bil že enajsti po vrsti.

Na odru je bila postavljena krušna peč, pred njo pa stara kmečka miza, obložena s peharji fižola, orehov, zelišč, suhega sadja. Dišalo je po pripravah na božič, postavljanje jaslic in »možvajnu« dveh zgovornih gospodinj, Olge Šubic in Ele Tavčar, ki sta z besedilom Tončke Oblak nasmejali polno dvorano obiskovalcev. Med njimi sta bila tudi Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS in Žan Mahnič, poslanec v Državnem zboru RS, ki ju je gostil župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež.  

Ker spoštujemo slovensko glasbo in imamo na naših tleh veliko odličnih muzikantov, je bilo potrebno narediti le še jagodni izbor. Cvetje v jeseni, ki nas vsako letu uvede v Jerbas domačih so pod vodstvom Olge Oblak zaigrali domači Francetovi orgličarji, ki prihajajo iz Škofje Loke in obeh dolin. Redno se udeležujejo mednarodnega festivala orgličarjev v Mokronogu, kjer so za nastop že prejeli srebrno in zlato priznanje.  Predstavnikom Poljanske doline so se pridružili še člani skupine Strmina express, ki je navdušila z dvema novima narodno-zabavnima skladbama Jutro na Blegošu in Tista deklica ter ansambel Blegoš, ki drugo leto praznuje okroglo obletnico – 30. letnico. V goste smo povabili Akorde, ki so za dosežke na področju narodno-zabavne glasbe, kulture in promocije pred leti prejeli srebrno priznanje Občine Postojna. Veliko navdušencev v Poljanski dolini imajo tudi simpatični Murni, ki se zavzemajo za ohranjanje starejše ljudske glasbe z moškim petjem. Obiskovalce je prevzel zven in izjemna interpretacija  Špadnih fantov, ki so absolutni zmagovalci letošnjega Števerjanskega festivala. Pravi užitek je bilo ponovno slišati ans. Braneta Klavžarja, ki ima po novem v svoji sredi tudi župana Občine Tabor in osrednjo gostjo Heleno Blagne, ki je po 30 letih glasbenega ustvarjanja še vedno prva in v zadnjem času bresti tudi na igralskih odrih.

Generalni pokrovitelj Jerbasa domačih je bilo tudi letos podjetje Tigrad d.o.o. iz Logatca, specializirano podjetje za izvedbo vseh vrst gradbenih del in prevozov razsutih in paletnih tovorov v domačem in mednarodnem prometu, med drugim tudi nenevarnih odpadkov vseh vrst.

Zlata pokrovitelja sta Avto Lušina d.o.o. iz Gosteč pri Škofji Loki, salon vozil in pooblaščeni serviser vozil Hyundai in Suzuki in Gajles    iz Tržiča, ki vam nudi, preverjeno, naravno  toplino v vašem domu! 

Pokrovitelji so podjetja: Dolenc iz Škofje Loke, Transles iz Dražgoš, Mebor iz Železnikov, Adriatic Slovenica, Sečnik transport iz Zminca, Dom trade Žabnica, Jejlar transport iz Delnic, Adacta plus Škofja Loka, Habjan transport iz Škofje Loke in samostojni podjetniki: Gradbena mehanizacija Oblak Janez, Klemenčič Jakob prevozništvo Lija, Avto Help Igor Zupanc, Prosmer Robert Janša, Izkopi in prevozi Janez Bradeško, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Edo, Strojno ključavničarstvo Simon Jeram, Storitve z gradbeno mehanizacijo Krek Roman,  TGM VIC Jure Bernik in Kmetija Pr'Petelin in Trgovina Tinček.  

Donatorji prireditve so podjetja: Topos Hotavlje, ALpeng, Ravnikar Potokar, Ines, Dema plus, Interspar Kranj, Gradnje Žveplan, CE design, Arhiplus iz Gorenje vasi, Avtoprevozništvo Martin-Valentina Frelih iz Žirov in gostilna Na Vidmu Poljane. Medijski pokrovitelj je Radio Sora.

Iskrena hvala prodajnim mestom vstopnic: Gostilnam Na Vidmu, Pr Sedmic in Lipan, Loški zadrugi Poljane in Škofja Loka ter Kava baru na bencinskem servisu OMV v Škofji Loki.

Iskrena hvala za vso pomoč in podporo ekipi OŠ Poljane, ravnateljici Metki Debeljak, ter Alešu Mraku in Filipu Plestenjaku, ki z ekipo poskrbita za pripravo dvorane. Hvala gasilcem PGD Poljane, ki vas vsako leto varno usmerijo v in pospremijo iz dvorane. Zahvaljujem se tudi vsem sorodnikom in prijateljem iz Gorenje Dobrave in Dobja, ki so nama v veliko pomoč pri pripravi dvorane. Hvala Luciji Kavčič, ki je dopolnila našo zbirko fotografij, ki smo jih predvajali na video projekciji ter Romanu Oblaku in Janezu Šubicu za postavitev scene.

Želimo vam mirne božične praznike ter srečno in srčno leto 2019.   

 

 

Share

Butična ponudba poslovnih znanj

AKTUALNO

Novo v Media butiku:

NUDIMO NAJEM ELEKTRIČNEGA KOLESA z opremo (ključavnica, čelada, polnilec baterije in nosilca za prevoz kolesa z montažo na vlečno kljuko). Rezervacije in informacije na 051 697 737.

 

 

Stopite v stik z nami

Vse pravice pridržane, 2016